Retourneren

Is een item toch niet helemaal wat je in gedachten had? Dat kan natuurlijk. Bij ons kun je altijd retourneren en ontvang je je geld terug, ook als het een SALE item betreft.

1 Onze snelle en voordelige online retourneer- en ruilregeling

Werkwijze:
Je kunt items retour melden op onze website tot 21 dagen na ontvangst van de bestelling. Dit werkt snel, eenvoudig en efficiënt online. Vervolgens heb je nog eens 7 dagen de tijd om het pakket te versturen; in totaal dus 28 dagen

Retourservice Nederland, Duitsland en België
Met het retourlabel dat wordt meegestuurd in je pakket kun je items snel en veilig naar ons retour sturen met DHL (België BPost). Je hoeft bij inlevering nooit te betalen. Deze service is gratis bij een ruiling, € 4,95 bij een retour zonder ruiling.

Locaties in Nederland: DHLparcel.nl
Locaties in Duitsland:  DHLparcel.de
Locaties in België: BPost.be

Retourneren vanuit overige landen:
Onze retourservice is nog niet beschikbaar buiten Nederland, Duitsland en België. Je kunt dan verzenden met een transporteur van je keuze en voor eigen rekening.

Voorwaarden:
1: Je kunt items tot 21 dagen na ontvangst online retour melden. Dit kan op de website door in te loggen en naar ‘My account’ te gaan.
2: We ontvangen je retourzending graag binnen 7 dagen na retourmelding.(houdt er rekening mee dat je retourzending enkele dagen onderweg kan zijn)
3: Vermeld het retournummer op de buitenzijde van de verpakking waarin je verstuurt.   

Aandachtspunten:
We ontvangen je item graag voorzien van de originele labels en verpakking en in de staat zoals je van ons hebt ontvangen.

Kosten
- Retour sturen is gratis met ons label wanneer je een ruilbestelling hebt geplaatst (NL, DE & BE)
- Als je met onze retourservice retourneert zonder ruilbestelling brengen we een bijdrage van €4,95 in rekening op je creditnota
- Als je op een andere wijze dan met ons meegestuurde retourlabel retourneert, dan zijn de kosten daarvan voor eigen rekening.

Verwerking en terugbetaling van je retourzending
Bij het aanmelden van je retour én na ontvangst van je pakket krijg je van ons een bevestiging per e-mail. Als je retourneert zonder te ruilen of slechts een deel van het bedrag van je retourmelding besteedt, wordt het door je terug te ontvangen bedrag altijd binnen 3 werkdagen na ontvangst van je retourzending aan je terugbetaald. Een betaalde bijdrage in de verzendkosten van de oorspronkelijke bestelling (< €99) wordt niet teruggestort. Deze wordt beschouwd als aanvullende vergoeding voor retour zenden.

Ruilen
Wil je een item ruilen tegen een andere maat, kleur of een ander item? Dat is geen probleem! Wij nemen de kosten voor het retour sturen en het toesturen van je ruilbestelling (vanaf €99) voor onze rekening. De betaling van het nieuwe product kun je eenvoudig zelf regelen op de website met je ruiltegoed. 
 

2  Andere manier om je volledige bestelling terug te sturen (Herroeping)

We raden je aan om gebruik te maken van ons online retourproces (zie hierboven onder 1).
Daarnaast kun je ook gebruik maken van dit Europees modelformulier voor Herroeping. Je kunt dit formulier gebruiken om binnen 14 dagen na ontvangst de koop te ontbinden. Dat kan alleen voor de volledige overeenkomst (de bestelling). Het volledige aankoopbedrag wordt binnen 14 dagen daarna aan je betaald. Betaling wordt geïnitieerd na ontvangst van de herroepen bestelling.

De kosten van aan ons terug sturen zijn bij herroeping voor je eigen rekening. Het is bij deze methode niet mogelijk ons retourlabel of antwoordnummer te gebruiken.

Zorg er voor dat ook in het door je aan ons verstuurde pakket kenbaar maakt dat dit een Herroeping betreft, bijvoorbeeld door een kopie van het ingevulde modelformulier.

Retourneeradres voor deze methode
Orangebag
Molensteijn 8
3454 PT De Meern
The Netherlands

Neem vooraf contact met ons op (per email, contactformulier of telefoon) als je over deze afwijkende retourneermethode vragen hebt. Zo kunnen we vertraging, verwarring en vergissingen voorkomen. Dat kan natuurlijk ook bij vragen over onze online retourneermethode of een ander onderwerp.
Een vraag per email of contactformulier wordt binnen enkele uren beantwoord, ook in het weekend. Telefonisch zijn we bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00. 

Bijlage 1: Modelformulier voor herroeping